Untitled-3

Kuinka käytän ankkuritekstejä oikein?

Kuinka käytän ankkuritekstejä oikein?

Ankkuritekstit ovat tärkeä osa verkkosivujen sisältöä ja niiden oikea käyttö voi parantaa sivuston käyttäjäkokemusta sekä hakukonenäkyvyyttä. Ankkuritekstit ovat linkkien tekstejä, jotka ohjaavat käyttäjiä eri sivujen välillä. Tässä artikkelissa kerron, miten voit hyödyntää ankkuritekstejä oikein omalla verkkosivustollasi.

Mikä on ankkuriteksti?

Ankkuriteksti on teksti, joka toimii hyperlinkkinä ja jota klikkaamalla käyttäjä siirtyy toiselle verkkosivulle tai sivuston eri osaan. Ankkuriteksti näkyy yleensä sinisenä ja alleviivattuna, jotta se erottuu muusta tekstistä.

Miten luon hyvän ankkuritekstin?

Hyvä ankkuriteksti on selkeä, kuvaava ja houkutteleva. Sen tulee kertoa käyttäjälle selkeästi, minne linkki vie ja mitä odottaa klikkaamalla sitä. Vältä epämääräisiä tai liian pitkiä ankkuritekstejä, vaan pyri tiivistämään viesti ytimekkääseen muotoon.

Esimerkki hyvästä ankkuritekstistä

Klikkaa tästä lisätietoja saadaksesi

Voiko ankkuritekstejä väärinkäyttää?

Ankkuritekstejä voi väärinkäyttää esimerkiksi hakukoneoptimoinnin tarkoituksessa. Tällöin sivustolle lisätään paljon epäolennaisia ankkuritekstejä vain hakukoneita varten, mikä voi johtaa sivuston rankkauksen laskuun. Muista aina luoda ankkuritekstejä käyttäjälähtöisesti ja tarjoamalla lisäarvoa käyttäjälle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ankkuritekstejä kannattaa käyttää harkiten ja hyödyntää niitä osana sivuston käyttäjäystävällisyyttä ja hakukonenäkyvyyttä. Oikein käytettyinä ne parantavat sivuston käyttäjäkokemusta ja auttavat käyttäjiä navigoimaan sivustolla tehokkaasti.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.