Untitled-3

Kuinka käytän schema markup -merkintöjä?

Kuinka käytän schema markup -merkintöjä?

Mitä on schema markup?

Schema markup on koodauskieli, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään verkkosivujen sisältöä paremmin. Se mahdollistaa tarkan ja selvän tiedon antamisen hakukoneille siitä, mitä sivuilla oleva sisältö tarkoittaa.

Miten käytän schema markup -merkintöjä?

1. Valitse sopiva schema markup -merkintä sivustosi sisällölle. Voit käyttää esimerkiksi JSON-LD, Microdata tai RDFa-muotoja.

2. Lisää schema markup -koodi sivustollesi oikeaan paikkaan. Voit lisätä sen suoraan HTML-koodiin tai käyttää siihen tarkoitettua WordPress-lisäosaa.

3. Tarkista schema markup -koodin toimivuus Google Search Consolesta tai muista työkaluista. Näin varmistat, että hakukoneet ymmärtävät sivusi sisällön oikein.

Miksi käyttää schema markup -merkintöjä?

Schema markup -merkintöjen käyttö voi parantaa hakukonenäkyvyyttäsi ja auttaa sivustoasi erottumaan kilpailijoista. Ne mahdollistavat myös erilaisten rikasteisten hakutulosten näyttämisen, kuten tähtiluokitukset tai tapahtumien aikataulut.

Seuraamalla näitä ohjeita voit hyödyntää schema markup -merkintöjä tehokkaasti ja parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.