Untitled-3

Kuinka käytän YouTubea SEO:ssa?

Kuinka käytän YouTubea SEO:ssa?

Mikä on SEO?

SEO on lyhenne sanoista Search Engine Optimization eli hakukoneoptimointi. Sen tarkoitus on parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa ja siten houkutella enemmän kävijöitä sivustolle.

YouTube ja SEO

YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone heti Googlen jälkeen. Siksi on tärkeää optimoida YouTube-videoiden SEO, jotta ne näkyvät paremmin hakutuloksissa ja houkuttelevat enemmän katsojia.

  • Käytä avainsanoja: valitse videollesi relevantit avainsanat ja käytä niitä videon otsikossa, kuvauksessa ja tag-eissa.
  • Laadukas kuvaus: kirjoita informatiivinen ja houkutteleva kuvaus videolle, jossa käytät myös avainsanoja.
  • Thumbnail-kuvan optimointi: valitse houkutteleva ja informatiivinen thumbnail-kuva, joka houkuttelee klikkauksia.
  • Engagement: kannusta katsojia reagoimaan ja kommentoimaan videoita sekä jakamaan niitä, sillä se parantaa videon SEO:a.

Seuraa analytiikkaa

Seuraa YouTube-kanavasi analytiikkaa ja tutki, mitkä videot toimivat parhaiten ja mitkä kaipaavat lisää optimointia. Näin voit jatkuvasti parantaa videoidesi näkyvyyttä ja houkutella enemmän katsojia.

Kuinka käytän YouTubea SEO:ssa? Seuraa yllä olevia vinkkejä ja optimoi videosi niin, että ne löytyvät helpommin ja houkuttelevat enemmän katsojia!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.