Untitled-3

Kuinka SEO ja SEM eroavat toisistaan?

Kuinka SEO ja SEM eroavat toisistaan?

Mikä on SEO?

SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi on prosessi, jossa pyritään parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa luonnollisten, eli ei-maksullisten, hakutulosten kautta. Tavoitteena on saada sivusto nousemaan korkeammalle hakutulossivuilla ja siten lisätä liikennettä ja näkyvyyttä.

Mikä on SEM?

SEM (Search Engine Marketing) eli hakukonemarkkinointi on laajempi käsite, joka kattaa sekä hakukoneoptimoinnin että maksetun mainonnan. SEM:iin kuuluu siis myös mainosten ostaminen hakutulossivuille, usein esimerkiksi Google AdWordsin kautta.

Erot ja yhtäläisyydet

Vaikka SEO ja SEM liittyvät molemmat hakukoneisiin, niiden menetelmät ja tavoitteet eroavat toisistaan. SEO keskittyy orgaanisen liikenteen kasvattamiseen, kun taas SEM:ssä käytetään myös maksettua mainontaa. Kumpikin kuitenkin pyrkii parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä ja houkuttelemaan enemmän kävijöitä.

Johtopäätös

SEO ja SEM ovat molemmat tärkeitä osia digitaalista markkinointia ja niitä voidaan hyödyntää yhdessä saavuttamaan parhaat tulokset. On tärkeää ymmärtää näiden kahden käsitteen ero, jotta voidaan valita sopivat strategiat oman verkkosivuston näkyvyyden parantamiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.