Untitled-3

CTA

CTA – Mikä se oikein on?

Määritelmä ja tarkoitus

CTA (Call to Action) on markkinointiviestinnän termi, joka tarkoittaa selkeää pyyntöä tai kehotusta vastaanottajalle toimia halutulla tavalla. CTA voi olla esimerkiksi napin muodossa, joka kannustaa kävijää klikkaamaan ja siirtymään verkkosivuston tärkeälle osiolle tai tekstinä, joka rohkaisee tekemään ostoksen tai tilaamaan uutiskirjeen.

Miksi CTA on tärkeä?

CTA on tehokas tapa ohjata kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita toimimaan halutulla tavalla. Hyvin suunniteltu ja houkutteleva CTA voi lisätä konversioprosenttia ja parantaa markkinointikampanjan tehokkuutta. CTA auttaa myös selvittämään, mitkä markkinointitoimenpiteet toimivat parhaiten ja auttavat mittaamaan kampanjan menestystä.

Esimerkkejä tehokkaista CTA:sta

  • ”Tilaa nyt ja säästä 20%”
  • ”Lataa ilmainen e-kirja”
  • ”Tutustu tarjouksiimme”

Yhteenvetona voidaan todeta, että CTA on olennainen osa markkinointiviestintää ja sen merkitystä ei kannata aliarvioida. Tehokas ja houkutteleva CTA voi erottaa menestyksekkään markkinointikampanjan onnistumattomasta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.