Untitled-3

Deep Linking

Syvälinkitys (Deep Linking) – Parempi käyttäjäkokemus mobiilisovelluksissa

Mikä on syvälinkitys?

Syvälinkitys on tekniikka, joka mahdollistaa suoran linkin käyttäjän mobiilisovellukseen, ohittaen näin selaimeen siirtymisen. Syvälinkitys voi parantaa käyttäjäkokemusta ja helpottaa sovelluksen käyttöä.

Kuinka syvälinkitys toimii?

Syvälinkitys perustuu uniikkiin URL-osoitteeseen, joka ohjaa käyttäjän suoraan haluttuun kohtaan sovelluksessa. Kun käyttäjä klikkaa syvälinkkiä esimerkiksi sähköpostiviestissä tai verkkosivulla, hän ohjataan suoraan sovellukseen eikä ensin tarvitse avata selainta ja etsiä oikeaa sisältöä.

Miten syvälinkitys hyödyttää käyttäjiä?

 • Syvälinkitys tekee käyttäjän kokemuksesta sujuvamman ja nopeamman, kun hän pääsee haluamaansa sisältöön ilman turhia klikkailuja.
 • Syvälinkitys voi auttaa lisäämään käyttäjien sitoutumista ja siten parantaa sovelluksen käyttöastetta.
 • Mahdollisuus jakaa syvälinkkejä helpottaa sovelluksen markkinointia ja houkuttelee uusia käyttäjiä.
 • Miten ottaa syvälinkitys käyttöön omassa sovelluksessa?

  Oman sovelluksen syvälinkityksen luominen vaatii yleensä kehittäjän apua ja tietyn määrän teknistä osaamista. On kuitenkin olemassa myös valmiita syvälinkitys-työkaluja, jotka helpottavat syvälinkkien luomista ja hallintaa ilman syvällistä teknistä osaamista.

  Syvälinkitys voi olla arvokas lisä mobiilisovelluksen käyttäjäkokemukseen ja markkinointiin. Huolellisella suunnittelulla ja oikean tekniikan valinnalla sovelluskehittäjä voi hyödyntää syvälinkityksen tarjoamia etuja.

  Tapio Kauranen

  Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.