Untitled-3

Kuinka käyttää CTA:ta (Call to Action) sisällössäni?

Kuinka käyttää CTA:ta (Call to Action) sisällössäsi?

Mikä on CTA?

CTA eli Call to Action on markkinoinnissa käytetty termi, joka tarkoittaa toimenpidettä, jonka haluat lukijan suorittavan. Se voi olla esimerkiksi napin painaminen, lomakkeen täyttäminen tai tuotteen ostaminen.

Miksi CTA on tärkeä?

CTA on tärkeä osa markkinointia, koska se ohjaa lukijaa eteenpäin ja auttaa muuntamaan potentiaaliset asiakkaat todellisiksi asiakkaiksi. Ilman selkeää CTA:ta lukijat saattavat jättää sivuston käymättä tai jättää ostamatta tuotteen.

Kuinka luoda tehokas CTA?

Jotta CTA olisi tehokas, sen tulee olla selkeä, houkutteleva ja helposti havaittavissa. Alla muutamia vinkkejä tehokkaan CTA:n luomiseen:

  1. Aseta selkeä tavoite: Mieti ensin mitä haluat lukijan tekevän ja muotoile CTA sen mukaisesti.
  2. Käytä vahvoja verbejä: Käytä toimintoon kannustavia verbejä kuten ”osta nyt”, ”tilaa ilmainen kokeilu”, ”lue lisää” jne.
  3. Testaa erilaisia versioita: Kokeile erilaisia CTA:n muotoja, värejä ja sijoittelua selvittääksesi mikä toimii parhaiten kohderyhmällesi.
  4. Korosta CTA:ta visuaalisesti: Käytä erottuvaa väriä ja muotoilua, jotta CTA erottuu sisällöstä.

Mitä aloittaa CTA:n käyttäminen sisällössäsi?

CTA:n lisääminen sisältöön ei aina ole helppoa, mutta kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja ja seuraamalla tuloksia voit löytää parhaan tavan käyttää sitä omassa markkinoinnissasi. Muista myös tarkkailla CTA:n käyttöä ja optimoida sitä jatkuvasti parempien tulosten saavuttamiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.