Untitled-3

Kuinka luoda tehokkaita CTA-kutsuja?

Kuinka luoda tehokkaita CTA-kutsuja?

CTA-kutsut, eli ”call-to-action” -kutsut ovat tärkeitä osa markkinointia ja myyntiä. Hyvin suunnitellut ja houkuttelevat CTA-kutsut voivat parantaa konversioprosenttia ja auttaa saavuttamaan asetetut tavoitteet. Mutta miten luoda tehokkaita CTA-kutsuja? Tässä muutamia vinkkejä:

1. Käytä selkeää ja houkuttelevaa kieltä

CTA-kutsun tulee olla suoraviivainen ja helposti ymmärrettävä. Käytä kieltä, joka kannustaa kävijää toimimaan, kuten ”Lataa ilmainen e-kirja” tai ”Tilaa uutiskirje”.

2. Käytä visuaalisia elementtejä

Visuaaliset elementit, kuten painikkeet tai kuvakkeet, voivat tehdä CTA-kutsusta silmäänpistävämmän ja houkuttelevamman. Valitse värit ja fontit huolellisesti, jotta CTA erottuu sivustolla.

3. Luo kiireellisyyden tunnetta

Käytä sanoja, kuten ”vain tänään” tai ”rajoitettu erä”, jotta kävijä tuntee tarvetta toimia nopeasti. Kiireellisyyden tunne voi lisätä CTA:n tehokkuutta.

4. Testaa ja seuraa tuloksia

Älä pelkää kokeilla erilaisia CTA-kutsuja ja seurata niiden vaikutusta. A/B-testaus on hyvä tapa selvittää, mikä toimii parhaiten kohderyhmällesi.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit luoda tehokkaita CTA-kutsuja, jotka auttavat sinua saavuttamaan markkinoinnin ja myynnin tavoitteesi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.