Untitled-3

Kuinka sosiaalinen media vaikuttaa SEO:hon?

Kuinka sosiaalinen media vaikuttaa hakukoneoptimointiin?

Sosiaalinen media on nykypäivänä olennainen osa yritysten markkinointia ja viestintää. Mutta miten sosiaalinen media vaikuttaa hakukoneoptimointiin eli SEO:hon?

Sosiaalisen median vaikutus hakukoneoptimointiin

Sosiaalinen media voi vaikuttaa positiivisesti yrityksen hakukonenäkyvyyteen useilla eri tavoilla. Ensinnäkin, sosiaalisessa mediassa jaetut linkit voivat lisätä sivuston liikennettä ja parantaa siten sen näkyvyyttä hakukoneissa. Mitä enemmän sivustosi linkitetään sosiaalisessa mediassa, sitä paremmin se voi sijoittua hakutuloksissa.

Sosiaalisen median merkitys brändin tunnettuuden ja sitoutuneisuuden lisäämisessä

Lisäksi sosiaalinen media voi auttaa kasvattamaan yrityksen brändin tunnettuutta ja sitoutuneisuutta. Mitä enemmän ihmisiä seuraajistasi jakaa ja kommentoi sisältöäsi, sitä enemmän näkyvyyttä ja sitoutumista saat. Tämä puolestaan voi vaikuttaa positiivisesti hakukonenäkyvyyteen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että sosiaalinen media ja hakukoneoptimointi kulkevat käsi kädessä. Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja laadukas, jaettava sisältö voivat parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä merkittävästi. Siksi on tärkeää panostaa sekä sosiaalisen median että hakukoneoptimoinnin strategioihin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.