Untitled-3

Kuinka käyttää Cache-Control-päätä SEO:ssa?

Kuinka käyttää Cache-Control-päätä SEO:ssa?

Mikä on Cache-Control?

Cache-Control on HTTP-päähderivi, jota käytetään ohjaamaan verkkosivun välimuistia selaimessa. Sen avulla voit määrittää, kuinka kauan selain voi pitää kopion verkkosivusta ennen kuin se pyytää päivitettyä versiota palvelimelta.

Miksi Cache-Control on tärkeä SEO:ssa?

Käyttämällä oikeita Cache-Control-asetuksia voit parantaa sivustosi latausnopeutta, mikä puolestaan voi vaikuttaa positiivisesti hakukonenäkyvyyteen. Nopeammat latausajat nimittäin parantavat myös käyttäjäkokemusta, mikä on yksi Googlen hakualgoritmin arvostamista tekijöistä.

Miten käyttää Cache-Control-päätä oikein?

Jos haluat hyödyntää Cache-Control-päätä SEO:n kannalta, voit esimerkiksi asettaa sen niin, että selain pitää kopion verkkosivusta pidempään välimuistissa. Tämä vähentää palvelinkuormitusta ja parantaa sivuston suorituskykyä.


Cache-Control: max-age=3600, public

Tässä esimerkissä määritetään, että selain voi pitää kopion verkkosivusta välimuistissa 3600 sekunnin ajan ja että kopio on jaettu julkisesti.

Yhteenveto

Cache-Control-pääte on hyödyllinen työkalu SEO:n parantamiseen, sillä se voi auttaa optimoimaan verkkosivun latausnopeutta. Käyttämällä oikeita asetuksia voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa ja samalla tarjota paremman käyttäjäkokemuksen. Muista kuitenkin tarkkailla säännöllisesti sivustosi suorituskykyä ja säätää Cache-Control-asetuksia tarpeen mukaan.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.