Untitled-3

Kuinka luon ja käytän käyttäjäryhmiä Google Analyticsissa?

Kuinka luon ja käytän käyttäjäryhmiä Google Analyticsissa?

Mikä on käyttäjäryhmä Google Analyticsissa?

Google Analyticsissa käyttäjäryhmät ovat tapa segmentoida sivuston kävijät eri ryhmiin niiden käyttäytymisen perusteella. Käyttäjäryhmiä voi luoda erilaisten sääntöjen avulla, jotta voidaan paremmin ymmärtää eri käyttäjäryhmien käyttäytymistä ja optimoida sivustoa heidän tarpeidensa mukaan.

Miten luon käyttäjäryhmiä Google Analyticsissa?

1. Kirjaudu Google Analytics -tilillesi ja valitse haluamasi verkkosivusto.
2. Siirry ”Yleisö” -osioon ja valitse sieltä ”Käyttäjäryhmät”.
3. Paina ”Uusi käyttäjäryhmä” ja valitse haluamasi tyyppinen ryhmä, esimerkiksi sivuilla vierailleiden käyttäjien tai tietyn tapahtuman suorittaneiden käyttäjien perusteella.
4. Määritä säännöt, jotka määrittelevät kyseisen käyttäjäryhmän.
5. Tallenna luomasi käyttäjäryhmä ja se on valmis käytettäväksi Google Analyticsissa.

Miten käytän käyttäjäryhmiä Google Analyticsissa?

Kun olet luonut käyttäjäryhmiä, voit käyttää niitä analysoimaan sivustosi käyttäjien käyttäytymistä. Voit esimerkiksi vertailla eri käyttäjäryhmien konversioprosentteja, sivustolla vietettyä aikaa tai muita tärkeitä mittareita. Tämä voi auttaa sinua optimoimaan sivustosi paremmin eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaan.

Käyttäjäryhmien luominen ja käyttäminen Google Analyticsissa voi auttaa sinua paremmin ymmärtämään sivustosi käyttäjiä ja tekemään tehokkaampia markkinointipäätöksiä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.