Untitled-3

Kuinka luon ja markkinoin infografiikoita?

Kuinka luon ja markkinoin infografiikoita?

Mikä on infografiikka?

Infografiikka on visuaalinen esitys tietoa, joka yhdistää tekstiä, kuvaa ja grafiikkaa helpommin ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi. Infografiikat ovat tehokas tapa välittää monimutkaista tietoa selkeällä ja houkuttelevalla tavalla.

Miten luon infografiikan?

1. Valitse aihe: Ensimmäinen askel on valita aihe, josta haluat luoda infografiikan. Aiheen tulee olla informatiivinen ja kiinnostava kohdeyleisöllesi.
2. Kerää dataa: Kokoa kaikki tarvittavat tiedot ja faktat aiheesta. Voit käyttää erilaisia lähteitä, kuten tutkimuksia ja tilastoja.
3. Suunnittele rakenne: Mieti, miten haluat järjestää ja esittää tiedot infografiikassa. Voit käyttää erilaisia graafisia elementtejä, kuten kaavioita ja kuvia.
4. Luo visuaalinen ilme: Valitse sopiva värimaailma ja fontit, jotka tukevat infografiikan viestiä. Huolehdi siitä, että visuaalinen ilme on houkutteleva ja selkeä.
5. Käytä infografiikan luontiin sopivaa ohjelmistoa: Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten Canva tai Adobe Illustrator, luodaksesi ammattimaisen näköisen infografiikan.

Miten markkinoin infografiikkaa?

1. jaa sosiaalisessa mediassa: jaa infografiikkaasi eri somekanavilla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä.
2. Lisää infografiikka blogikirjoituksiin: sisällytä infografiikka osaksi blogikirjoituksiasi, sillä se voi tehdä tekstistä houkuttelevamman ja helpommin jaettavan.
3. SEO-optimoi infografiikka: Käytä oikeita avainsanoja ja metatietoja varmistaaksesi, että infografiikkasi löytyy hakukoneista.
4. Tee infografiikasta jaettava: lisää sosiaalisen median jakopainikkeita ja upotuskoodia infografiikkaan, jotta sitä on helppo jakaa ja levittää.

Infografiikat ovat tehokas keino välittää tietoa visuaalisesti ja houkuttelevasti. Seuraa yllä olevia vinkkejä luodaksesi ja markkinoidaksesi omia infografiikoitasi menestyksekkäästi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.