Untitled-3

Kuinka luon XML-sivukartan (XML sitemap)?

Kuinka luon XML-sivukartan (XML sitemap)?

Mikä on XML-sivukartta?

XML-sivukartta on tiedosto, joka sisältää verkkosivuston kaikkien sivujen URL-osoitteet ja mahdollisesti muita tietoja, kuten kuinka usein sivua päivitetään. Sivukartta auttaa hakukoneita löytämään ja indeksoimaan verkkosivustosi sisällön tehokkaasti.

Miksi XML-sivukartta on tärkeä?

XML-sivukartta auttaa hakukoneita kulkemaan sivustollasi helposti ja löytämään kaiken saatavilla olevan sisällön. Tämä auttaa parantamaan sivustosi hakukonenäkyvyyttä ja varmistaa, että kaikki sivusi indeksoidaan oikein.

Kuinka luoda XML-sivukartta?

  1. Käytä sivukartan luontityökalua: On olemassa monia ilmaisia ja maksullisia työkaluja, jotka auttavat sinua luomaan XML-sivukartan automaattisesti.
  2. Manuaalinen luominen: Voit myös luoda sivukartan itse käyttämällä XML-syntaksia. Tässä on esimerkki XML-sivukartan rakenteesta:
https://www.example.com/sivu1
2022-10-10
weekly 0.8


https://www.example.com/sivu2
2022-10-11
weekly 0.8


Viimeiset ajatukset

XML-sivukartan luominen ja ylläpitäminen on tärkeää verkkosivuston hakukonenäkyvyyden kannalta. Se auttaa parantamaan sivuston indeksointia ja varmistamaan, että kaikki sisältösi otetaan huomioon hakutuloksissa. Muista päivittää sivukartta säännöllisesti ja ilmoita siitä hakukoneille aina kun teet muutoksia sivustosi rakenteeseen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.