Untitled-3

Kuinka mittaan linkkien rakentamisen menestystä?

Kuinka mittaan linkkien rakentamisen menestystä?

1. Liikenteen määrä

Yksi tapa mitata linkkien rakentamisen menestystä on tarkastella verkkosivuston liikenteen määrää ennen ja jälkeen linkkien saamista. Jos linkit ovat tuoneet merkittävästi enemmän kävijöitä sivustolle, ne voidaan katsoa onnistuneiksi.

2. Konversioprosentti

Toinen tärkeä mittari on konversioprosentti eli se, kuinka suuri osuus sivuston kävijöistä suorittaa halutun toiminnon, kuten ostoksen tai yhteydenoton. Hyvät linkit voivat parantaa konversioprosenttia, mikä kertoo niiden tehokkuudesta.

3. Sijoitukset hakukonetuloksissa

Linkit voivat myös vaikuttaa sivuston sijoituksiin hakukonetuloksissa. Seuraamalla sivuston sijoituksia ennen ja jälkeen linkkien rakentamisen, voi arvioida niiden vaikutusta hakukonetuloksiin.

4. Laatu ja relevanssi

Linkkien laatu ja relevanssi ovat myös tärkeitä tekijöitä menestyksen arvioinnissa. Laadukkaat ja aiheeseen liittyvät linkit voivat tuoda enemmän arvoa sivustolle kuin epäolennaiset ja heikomman arvokkaat linkit.

Yhteenvetona voidaan todeta, että linkkien rakentamisen menestystä voi mitata monin eri tavoin, mutta tärkeintä on tarkastella kokonaisvaikutuksia sivuston liikenteeseen, konversioprosenttiin ja hakukonetuloksiin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.