Untitled-3

Mitä ovat vierasblogit (guest blogging)?

Mitä ovat vierasblogit (guest blogging)?

Mikä on vierasblogi?

Vierasblogi tarkoittaa tilannetta, jossa henkilö tai yritys kirjoittaa artikkelin toisen verkkosivuston tai blogin julkaisemaksi. Yleensä vierasbloggaajalla ei ole omia sivuja kyseisessä blogissa, ja hän voi hyödyntää vierasbloggausta oman asiantuntemuksensa, näkyvyyden tai linkkejen rakentamiseen.

Miksi vierasbloggaus on tärkeää?

Vierasbloggaus on hyödyllinen tapa kasvattaa oman yrityksen tai brändin näkyvyyttä verkossa. Se antaa mahdollisuuden tavoittaa uusia yleisöjä ja rakentaa luotettavuutta ja asiantuntijuutta omalla alalla. Lisäksi vierasblogit voivat parantaa hakukonenäkyvyyttä ja verkkosivun hakukonerankkausta.

Miten vierasbloggaus toimii?

Yleensä vierasbloggausprosessi alkaa yhteydenotolla bloggaajan tai haastattelun pyytäjän ja kutsutun vierasbloggaajan välillä. Tämän jälkeen sovitaan aiheesta, julkaisuajankohdasta ja muista käytännön asioista. Vierasbloggaaminen on yleensä vastavuoroista, eli bloggaajat voivat julkaista artikkeleita toistensa sivustoilla.

Vierasbloggaus voi olla hyödyllinen strategia markkinoinnin ja näkyvyyden lisäämiseen, mutta on tärkeää muistaa, että laadukas sisältö on avainasemassa. Vierasbloggaus ei saa tuntua liian mainosmaiselta, vaan sen tulisi tarjota arvoa ja hyötyä sekä lukijoille että julkaisualustalle.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.