Untitled-3

Kuinka optimoida kuvat hakukoneita varten?

Kuinka optimoida kuvat hakukoneita varten?

Kuvat ovat tärkeä osa verkkosivuja ja niiden optimointi hakukoneita varten voi parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten voit optimoida kuvat siten, että ne nostavat sivustosi hakukonenäkyvyyttä.

1. Valitse oikea tiedostomuoto

Ensimmäinen askel on valita oikea tiedostomuoto kuvillesi. Yleisimpiä tiedostomuotoja ovat JPEG, PNG ja GIF. JPEG on paras valinta valokuvien ja realististen kuvien tallentamiseen, kun taas PNG sopii paremmin piirroksille ja grafiikalle.

2. Käytä kuvien optimointityökaluja

On tärkeää optimoida kuvien koko siten, että ne latautuvat nopeasti sivustolla. Käytä esimerkiksi kuvien pakkaustyökaluja tai verkkosivustoja, jotka automaattisesti optimoivat kuvat hakukoneita varten.

3. Lisää kuvien alt-tekstit

Alt-tekstit ovat tärkeitä hakukoneiden kannalta, sillä ne kertovat hakukoneille, mistä kuvassa on kyse. Muista lisätä kuville kuvailevat alt-tekstit, jotka sisältävät relevantteja avainsanoja.

4. Huolehdi kuvien sijoittelusta

Aseta kuvat sivustolle siten, että ne tukevat sisältöä ja parantavat käyttäjäkokemusta. Käytä kuvan nimeämisessä myös relevantteja avainsanoja, jotta hakukoneet löytävät kuvat paremmin.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit optimoida kuvat hakukoneita varten ja parantaa sivustosi näkyvyyttä. Muista myös tarkistaa säännöllisesti kuvien toimivuus ja optimoida niitä tarvittaessa lisää.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.