Untitled-3

Kuinka seuraan hakusanasijoituksia (keyword rankings)?

Kuinka seuraan hakusanosijoituksia (keyword rankings)?

Mikäli omistat verkkosivuston tai teet markkinointia verkossa, on tärkeää seurata hakusanasijoituksia eli sitä, miten hyvin sivustosi näkyy hakukoneiden hakutuloksissa halutuille hakusanoille. Seuraamalla näitä sijoituksia voit selvittää, kuinka hyvin sivustosi optimointi toimii ja mitkä hakutermit toimivat parhaiten.

Miksi hakusonasijoitusten seuraaminen on tärkeää?

Hakusonasijoitusten seuraaminen antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, miten sivustosi näkyy potentiaalisille asiakkaille. Se auttaa myös tunnistamaan mahdollisia optimointimahdollisuuksia ja seuraamaan kilpailijoiden toimintaa.

Kuinka seurata hakusanasijoituksia?

Yksi tapa seurata hakusanasijoituksia on käyttää erilaisia SEO-työkaluja, kuten SEMrush, Ahrefs tai Moz. Näiden työkalujen avulla voit seurata sivustosi sijoituksia eri hakusanoille, saada tietoa kilpailijoistasi ja seurata sivustosi kehitystä ajan myötä.

Esimerkki hakusanan seuraamisesta SEMrush-ohjelmalla:


keyword = "Example keyword"
site = "www.example.com"

result = SEMrush.check_keyword_ranking(keyword, site)

if result:
print("Sivustosi näkyy hakusanoilla 'Example keyword' sijoituksessa " + result)
else:
print("Sivustosi ei näy hakutuloksissa kyseisellä hakusanalla")

On tärkeää seurata hakusanasijoituksia säännöllisesti ja tehdä tarvittavia muutoksia sivustosi optimointiin. Tämä auttaa parantamaan sivustosi näkyvyyttä ja houkuttelemaan enemmän liikennettä sivustollesi.

Lisäksi voit käyttää Google Search Consolea ja Google Analyticsia seuraamaan hakusanojen suoritusta ja liikennettä sivustollasi. Näiden työkalujen avulla voit analysoida kävijöidesi käyttäytymistä ja parantaa sivustosi suoritusta entisestään.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hakusanasijoitusten seuraaminen on tärkeä osa verkkosivuston optimointia ja markkinointistrategiaa. Se tarjoaa arvokasta tietoa sivustosi suorituksesta ja auttaa sinua tekemään tarvittavia muutoksia parantaaksesi sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.