Untitled-3

Kuinka seuraan orgaanista liikennettä (organic traffic)?

Kuinka seuraan orgaanista liikennettä?

Mitä on orgaaninen liikenne?

Orgaaninen liikenne tarkoittaa verkkosivustolle tulevaa liikennettä, joka on peräisin hakukoneista kuten Googlesta. Tämä liikenne syntyy silloin, kun käyttäjä tekee hakukoneessa hakusanan, joka liittyy verkkosivuston sisältöön, ja klikkaa sitten hakutuloksissa näkyvää linkkiä.

Mitä työkaluja voin käyttää orgaanisen liikenteen seuraamiseen?

Yksi suosituimmista työkaluista orgaanisen liikenteen seuraamiseen on Google Analytics. Tämä ilmainen työkalu tarjoaa kattavat raportit verkkosivustosi liikenteestä, mukaan lukien orgaanisen liikenteen osuus. Lisäksi voit käyttää muita työkaluja kuten SEMrush ja Ahrefs.

Miten näen orgaanisen liikenteen kehityksen?

Voit seurata orgaanisen liikenteen kehitystä tarkastelemalla sivustosi Google Analytics -raportteja säännöllisesti. Analysoi esimerkiksi orgaanisen liikenteen määrää, käyttäjien käyttäytymistä ja sivuston suorituskykyä. Voit myös asettaa tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista.

Lisäksi voit käyttää työkaluja kuten Google Search Console, joka tarjoaa tietoa sivustosi hakukonelöydettävyydestä ja hakukoneiden näkymisestä. Näiden tietojen avulla voit optimoida verkkosivustosi ja parantaa orgaanista liikennettäsi.

On tärkeää seurata orgaanista liikennettä jatkuvasti ja tehdä tarvittavia muutoksia verkkosivustoonsa, jotta voit parantaa sen hakukonenäkyvyyttä ja houkutella enemmän kävijöitä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.