Untitled-3

Kuinka SSL vaikuttaa SEO:hon?

Kuinka SSL vaikuttaa hakukoneoptimointiin?

Mikä on SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) on salausprotokolla, joka luo suojatun yhteyden web-selaimen ja palvelimen välille. Salatun yhteyden avulla tiedonsiirto internetissä on turvattu ja kolmannet osapuolet eivät pysty näkemään tai muokkaamaan siirrettyä tietoa.

SSL:n vaikutus SEO:hon

Google on ottanut huomioon verkkoturvan yhdeksi hakukoneoptimointitekijöistä. Vuodesta 2014 lähtien Google on ottanut SSL-sertifikaatin huomioon rankingissaan ja palkinnut suojattuja sivustoja paremmalla sijoituksella hakutuloksissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että SSL-suojaus voi vaikuttaa positiivisesti sivuston näkyvyyteen hakukoneissa.

Miten otan SSL-sertifikaatin käyttöön?

SSL-sertifikaatin voi hankkia verkkotunnusta tarjoavalta palveluntarjoajalta tai palomuurien myyjältä. Sertifikaatin asennus voi vaatia hieman teknistä osaamista, mutta useimmat webhotellit tarjoavat helppoja työkaluja sertifikaatin asentamiseen.

Yhteenveto

SSL-suojaus ei ole pelkästään turvallisuustekijä, vaan sillä voi olla positiivinen vaikutus myös hakukonenäkyvyyteen. Sertifikaatin ottaminen käyttöön on suhteellisen helppoa ja sen hyödyt voivat näkyä nopeasti sivuston hakutuloksissa. Jos haluat parantaa sivustosi SEO:ta, kannattaa ehdottomasti harkita SSL-suojausta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.