Untitled-3

Kuinka tunnistaa ja poistaa huonot takaisinlinkit?

Kuinka tunnistaa ja poistaa huonot takaisinlinkit?

Mitä ovat takaisinlinkit?

Takaisinlinkit eli backlinkit ovat linkkejä, jotka johtavat verkkosivustollesi toisista verkkosivustoista. Takaisinlinkit voivat olla hyödyllisiä verkkosivustosi näkyvyyden kannalta hakukonenäkökulmasta.

Miksi huonot takaisinlinkit voivat olla haitallisia?

Huonot takaisinlinkit voivat olla haitallisia verkkosivustosi hakukonenäkyvyydelle. Esimerkiksi jos takaisinlinkki on liitetty epäluotettavasta tai roskapostisesta sivustosta, se voi vaikuttaa negatiivisesti hakukonetuloksiisi.

Kuinka tunnistaa huonot takaisinlinkit?

1. Seuraa verkkosivustosi backlink-profiilia erityisillä työkaluilla, kuten Google Search Console tai Ahrefs.
2. Tarkastele takaisinlinkkejä ja arvioi niiden laatua. Huonoja takaisinlinkkejä voivat olla esimerkiksi rikkinäiset linkit tai linkit epäilyttäviltä sivustoilta.
3. Kiinnitä huomiota takaisinlinkkien ankkuriteksteihin. Jos ankkuriteksti ei ole relevantti tai sisältää haitallisia avainsanoja, se voi olla haitallinen takaisinlinkki.

Kuinka poistaa huonot takaisinlinkit?

1. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään ja pyydä poistamaan epäluotettava takaisinlinkki.
2. Käytä Google Disavow Tool -työkalua poistaaksesi haitalliset takaisinlinkit Googlen indeksoinnista.
3. Päivitä robots.txt-tiedosto estääksesi tiettyjen sivustojen indeksoinnin ja siten myös takaisinlienkkien vaikutuksen.

Takaisinlinkkien hallinta ja niiden laatuun kiinnittäminen huomiota on tärkeää verkkosivuston hakukonenäkyvyyden kannalta. Jatkuvasti seuraamalla takaisinlinkkejä ja poistamalla huonot takaisinlinkit voit parantaa verkkosivustosi hakukonetuloksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.