Untitled-3

Kuinka tunnistan haitalliset linkit?

Kuinka tunnistan haitalliset linkit?

Mitä ovat haitalliset linkit?

Haitalliset linkit ovat internetissä olevia linkkejä, jotka johtavat haitallisiin verkkosivustoihin, kuten phishing-sivustoihin, haittaohjelmia levittäviin sivustoihin tai muille petollisille sivustoille. Näillä sivustoilla voi olla tarkoituksena varastaa henkilökohtaisia tietoja, levittää haitallisia ohjelmia tai muutoin aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle.

Miten tunnistan haitalliset linkit?

On tärkeää olla varovainen klikkaamalla tuntemattomia linkkejä verkossa. Joitakin tapoja tunnistaa haitalliset linkit ovat:

  • Tarkista linkin osoite: Jos osoite vaikuttaa epäilyttävältä tai ei vastaa sivuston aiheeseen, linkki voi olla haitallinen.
  • Katso verkkosivuston URL-osoite: Verkkosivuston osoite voi myös paljastaa sen luotettavuuden. Jos se näyttää epäilyttävältä tai epämääräiseltä, linkki voi olla haitallinen.
  • Käytä anti-virusohjelmistoa: Anti-virusohjelmisto voi auttaa tunnistamaan haitalliset sivustot ja estämään niiden lataamisen.

Mitä tehdä haitallisen linkin löytyessä?

Jos epäilet linkin olevan haitallinen, älä klikkaa sitä. Voit raportoida kyseisen linkin sivusto-operaattorille tai ilmoittaa asiasta viranomaisille. Varmista myös, että tietokoneessasi on ajantasaiset virustorjunta-ohjelmat ja päivitetyt ohjelmistot suojatakseksesi haitallisilta linkkeiltä. Älä myöskään jaa henkilökohtaisia tietojasi epäilyttävillä sivustoilla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.