Untitled-3

Kuinka voin lisätä strukturoitua dataa verkkosivustolleni?

Kuinka lisätä strukturoitua dataa verkkosivustollesi?

Mikä on strukturoitu data?

Strukturoitu data on tietoa, joka on järjestetty tietyllä tavalla helpottamaan sen käsittelyä ja ymmärtämistä. Tämä voi olla esimerkiksi taulukkomuodossa olevaa tietoa, kuten aikatauluja tai hintoja, tai semanttista dataa, joka sisältää merkityksiä ja suhteita.

Miksi strukturoitu data on tärkeää verkkosivustoille?

Strukturoitu data auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin verkkosivustosi sisältöä ja parantaa siten hakukonenäkyvyyttäsi. Lisäksi se voi mahdollistaa rikkaampien hakutulosten näyttämisen hakukoneissa, kuten tähtiluokitukset tai aikataulut suoraan hakutuloksissa.

Kuinka lisätä strukturoitua dataa verkkosivustollesi?

Yksi tapa lisätä strukturoitua dataa verkkosivustollesi on käyttää Schema.org-merkintöjä. Schema.org tarjoaa yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten erilaisia tietotyyppejä voidaan merkitä strukturoidusti.

Esimerkiksi, jos haluat merkitä ravintolan aukioloajat strukturoituna datana, voit lisätä JSON-LD-koodinpätkän sivustosi koodiin seuraavasti:


<script type="application/ld+json">
{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Restaurant",
"name": "Ravintola X",
"openingHoursSpecification": {
"@type": "OpeningHoursSpecification",
"dayOfWeek": [
"Monday",
"Tuesday",
"Wednesday",
"Thursday",
"Friday"
],
"opens": "11:00",
"closes": "21:00"
}
}
</script>

On tärkeää varmistaa, että strukturoitu data on oikein muotoiltu ja vastaa sivustosi todellista sisältöä. Voit myös käyttää Google Search Consolea testataksesi strukturoitua dataasi ja varmistaaksesi sen olevan oikein.

Lisäämällä strukturoitua dataa verkkosivustollesi voit parantaa hakukonenäkyvyyttäsi ja tarjota käyttäjille rikkaampia hakutuloksia. Muista kuitenkin päivittää strukturoitua dataasi säännöllisesti ja varmistaa sen olevan ajan tasalla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.