Untitled-3

Mikä on 404-virhesivu (404 error page)?

Mikä on 404-virhesivu (404 error page)?

Kuvaus

404-virhesivu (404 error page) on verkkosivu, joka näytetään käyttäjälle silloin, kun hän yrittää käyttää verkkosivua tai resurssia, jota ei ole olemassa. Tämä virhesivu ilmoittaa käyttäjälle, että pyydettyä sivua ei löydy.

Sisältö

Usein 404-virhesivulla on teksti, joka kertoo käyttäjälle, että hän on saapunut virheelliseen osoitteeseen tai resurssiin. Sivulla voi olla myös linkkejä takaisin etusivulle tai sivuston päävalikkoon, jotta käyttäjä voi jatkaa selailua helposti.

Miksi 404-virhesivuja tarvitaan?

404-virhesivuja tarvitaan siksi, että ne ohjaavat käyttäjän oikeaan suuntaan silloin, kun hän kohtaa virheen. Ilman 404-virhesivua käyttäjä saattaisi jäädä eksyksiin tai olla hämmentynyt, kun hän ei löydä haluamaansa sisältöä.

Kuinka luoda 404-virhesivu?

404-virhesivun luominen on yleensä melko helppoa. Useimmat verkkosivualustat tarjoavat valmiita 404-sivupohjia, jotka voi ottaa käyttöön. Tärkeintä on varmistaa, että virhesivulla on selkeä viesti ja mahdollisuus palata takaisin pääsivulle.

Esimerkki yksinkertaisesta 404-virhesivun koodista:


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>404 Page Not Found</title>
</head>
<body>
<h1>404 Page Not Found</h1>
<p>The page you are looking for does not exist.</p>
<a href="index.html">Back to Home</a>
</body>
</html>

404-virhesivu on siis tärkeä osa verkkosivustoa, joka auttaa käyttäjiä navigoimaan sivustolla helposti ja selkeästi virhetilanteissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.