Untitled-3

Mikä on content delivery network (CDN) ja kuinka se auttaa SEO:ssa?

Mikä on sisällönjakeluverkko (CDN) ja kuinka se auttaa hakukoneoptimoinnissa (SEO)?

Mitä on CDN?

Sisällönjakeluverkko eli CDN on palvelu, joka auttaa nopeuttamaan verkkosivujen latausaikoja jakamalla sisältöä useille palvelimille eri puolilla maailmaa. Kun kävijä vierailee sivustollasi, CDN ohjaa hänet automaattisesti lähimmälle palvelimelle, jolla kyseinen sisältö on tallennettuna. Tämä vähentää latenssia ja parantaa käyttäjäkokemusta.

Kuinka CDN auttaa SEO:ssa?

CDN voi myös parantaa hakukoneoptimointia (SEO) useilla tavoilla. Yksi merkittävä tekijä on nopeammat latausajat, jotka ovat yksi Googlen ranking-tekijöistä. Kun sivustosi latautuu nopeasti, se todennäköisesti saa paremman sijoituksen hakutuloksissa.

Lisäksi CDN auttaa vähentämään palvelimen kuormitusta, mikä voi myös parantaa sijoitustasi hakutuloksissa. Kun palvelimesi ei ole ylikuormitettu, se pystyy paremmin käsittelemään hakukoneiden indeksointia ja kävijöiden pyyntöjä.

Yhteenveto

Sisällönjakeluverkko eli CDN voi olla hyödyllinen työkalu verkkosivustojen nopeuttamiseen ja hakukoneoptimointiin. CDNeitä hyödyntämällä voit parantaa sivustosi suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta samalla kun parannat hakukonenäkyvyyttäsi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.