Untitled-3

Mikä on Google Analytics ja miten sitä käytetään?

Mikä on Google Analytics ja miten sitä käytetään?

Google Analytics on verkkosivustojen ja sovellusten analysointityökalu, jonka avulla voit seurata kävijöiden toimintaa ja saada tietoa sivuston suorituskyvystä. Se on ilmainen palvelu, jonka avulla voit tarkastella muun muassa kävijämääriä, kävijöiden sijainteja, käyttäytymistä sivustolla ja liikenteen lähteitä.

Mitä tietoja Google Analytics tarjoaa?

Google Analytics tarjoaa kattavan kuvan sivuston tai sovelluksen suorituskyvystä. Näitä tietoja ovat esimerkiksi:

  • Kävijämäärät ja käyttäjätiedot
  • Liikenteen lähteet ja kanavat
  • Sivuston käyttäytyminen ja vuorovaikutus
  • Muuntokurssit ja tavoitteiden saavuttaminen

Miten Google Analyticsia käytetään?

Google Analyticsia käytetään lisäämällä seurantakoodi sivustolle tai sovellukseen. Tämän jälkeen voit kirjautua Google Analytics -tilillesi ja nähdä reaaliaikaiset tilastot sekä tarkastella tarkempia raportteja eri mittareista. Voit myös asettaa tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista sekä tehdä vertailua eri ajanjaksojen välillä.

Google Analytics on voimakas työkalu markkinoijille, verkkosivuston omistajille ja kehittäjille, ja sen avulla voit optimoida sivustosi paremmin vastaamaan kävijöiden tarpeita. Oikean tiedon avulla voit tehdä parempia päätöksiä ja parantaa sivustosi suorituskykyä.

Jos haluat lisätietoja Google Analyticsista ja sen käytöstä, voit tutustua tarkemmin Googlen omille sivuille täältä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.