Untitled-3

Mikä on Google PageSpeed Insights ja miten sitä käytetään?

Google PageSpeed Insights: Sivuston nopeus ja optimointi

Mitä on Google PageSpeed Insights?

Google PageSpeed Insights on ilmainen työkalu, joka auttaa sinua analysoimaan verkkosivustosi nopeutta ja suorituskykyä. Työkalu antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, miten hyvin sivustosi toimii eri laitteilla ja verkkoyhteyksillä.

Miten käytät Google PageSpeed Insights -työkalua?

1. Mene osoitteeseen https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
2. Syötä verkkosivustosi URL-osoite ja paina ”Analysoi” -painiketta.
3. Työkalu analysoi sivustosi suorituskyvyn ja antaa tulokset sekä mahdolliset optimointiehdotukset.
4. Voit tarkastella eri osa-alueita, kuten nopeusindeksitä, ensimmäisen sisällönäyttöajan ja käyttäjäkokemusta mobiililaitteilla.

Miksi sivuston nopeus ja optimointi ovat tärkeitä?

Nopea sivusto on tärkeä tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukonenäkyvyyden kannalta. Käyttäjät odottavat sivuston latautuvan nopeasti, ja Google arvostaa nopeita sivustoja paremmin hakutuloksissaan.

Google PageSpeed Insights auttaa sinua parantamaan sivustosi suorituskykyä ja optimoimaan sen nopeutta. Se antaa sinulle konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä voit tehdä parantaaksesi sivustosi latausaikoja ja käyttäjäkokemusta.

Yhteenvetona, Google PageSpeed Insights on erinomainen työkalu sivuston nopeuden ja optimoinnin arvioimiseen. Käytä sitä säännöllisesti parantaaksesi verkkosivustosi suorituskykyä ja tarjotaksesi käyttäjillesi entistä paremman ja nopeamman kokemuksen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.