Untitled-3

Mikä on Google Search Console ja kuinka sitä käytetään?

Mikä on Google Search Console ja kuinka sitä käytetään?

Google Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla verkkosivuston omistajat voivat seurata ja optimoida sivustonsa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa. Tämä työkalu tarjoaa arvokasta tietoa sivuston suorituskyvystä ja mahdollistaa virheiden korjaamisen, sivuston indeksoinnin hallinnan ja paljon muuta.

Miten Google Search Consolea käytetään?

Ensimmäiseksi sinun tulee luoda tili Google Search Consoleen ja varmentaa sivustosi omistajuus. Tämän jälkeen voit lisätä sivustosi ja tarkastella erilaisia raportteja ja tietoja.

Tärkeimmät toiminnot Google Search Consolen käytössä

  • Sivuston suorituskyvyn seuranta: Näet mitkä hakutermit ja sivut tuovat eniten liikennettä sivustollesi.
  • Virheiden tarkistaminen: Voit nähdä raportteja sivuilta, jotka eivät pääse Googlen indekseihin tai joilla on muita ongelmia.
  • Sivuston indeksoinnin hallinta: Voit pyytää Googlen robottia indeksoimaan tiettyjä sivuja tai estää niitä näkymästä hakutuloksissa.

Käyttämällä Google Search Consolea säännöllisesti voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa ja varmistaa, että sivustosi toimii optimaalisesti Googlen haun kannalta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.