Untitled-3

Mikä on hreflang-tagi ja milloin sitä käytetään?

Mikä on hreflang-tagi ja milloin sitä käytetään?

Hreflang-tagi on HTML-tunniste, jota käytetään ilmaisemaan kohdennetun sisällön kieli ja maantieteellinen kohdeyleisö. Tunnisteen avulla hakukoneet voivat ymmärtää, että sivustolla on useita versioita eri kielillä ja että kukin versio on tarkoitettu tiettyä maantieteellistä aluetta varten.

Milloin hreflang-tunnistetta tulisi käyttää?

Hreflang-tunnistetta tulisi käyttää aina, kun sivustolla on useita versioita samasta sisällöstä eri kielillä. Tunnisteen avulla voidaan varmistaa, että käyttäjät näkevät oikean kielen ja maantieteellisen version hakutuloksissa.

Miten hreflang-tunnistetta käytetään?

Hreflang-tunniste lisätään sivun <head> -osaan esimerkiksi seuraavasti:

<link rel="alternate" hreflang="en" href="https://www.example.com/en/" />
<link rel="alternate" hreflang="fi" href="https://www.example.com/fi/" />

Jokainen hreflang-tunniste ilmaisee sivun kieliversion ja sen URL-osoitteen. Kielikoodi (esim. ”en” englanti, ”fi” suomi) määrittää, minkä kieliversion sivu edustaa.

Yhteenveto

Hreflang-tagi on tärkeä työkalu monikielisten sivustojen omistajille, jotka haluavat varmistaa oikean kohdennuksen eri kieliversioilleen. Sen avulla voidaan parantaa sivuston käytettävyyttä ja löydettävyyttä hakukoneissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.