Untitled-3

Mitä ovat 301-uudelleenohjaukset ja kuinka niitä seurataan?

Mitä ovat 301-uudelleenohjaukset ja kuinka niitä seurataan?

301-uudelleenohjaukset selitettynä

301-uudelleenohjaukset ovat verkkosivujen välisiä ohjauksia, jotka kertovat selaimelle tai hakukoneelle, että sivu on pysyvästi siirretty toiseen osoitteeseen. Ne ovat tärkeitä esimerkiksi silloin, kun verkkosivuston rakennetta muutetaan tai vanhoja sivuja poistetaan.

Kuinka seurata 301-uudelleenohjauksia?

301-uudelleenohjauksien seuraaminen on tärkeää, jotta varmistetaan, että liikenne ohjautuu oikein ja että hakukoneet löytävät uuden sijainnin. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää esimerkiksi Google Search Consolea tai muita SEO-analytiikkatyökaluja.

On myös suositeltavaa käyttää 301-ohjauksia aina kun mahdollista, sillä ne auttavat ylläpitämään hyvää käyttäjäkokemusta ja parantavat sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Johtopäätös

301-uudelleenohjaukset ovat tärkeä osa verkkosivustojen hallintaa ja niiden seuraaminen on avainasemassa sivuston toimivuuden ja näkyvyyden kannalta. Muista aina pitää silmällä uudelleenohjauksia ja varmista niiden toimivuus säännöllisesti!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.