Untitled-3

Mitä ovat AMP-sivut ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat AMP-sivut ja kuinka niitä käytetään?

AMP-sivut ovat Accelerated Mobile Pages -sivuja, jotka on suunniteltu latautumaan nopeasti mobiililaitteilla. Tämän avulla sivuston käyttäjäkokemusta parannetaan ja sivuston kävijät pysyvät tyytyväisinä. Alla on muutamia vinkkejä siitä, miten voit käyttää AMP-sivuja omalla verkkosivustollasi.

1. Luo AMP-versiot sivuistasi

Jotta voit hyötyä AMP-sivuista, sinun tulee luoda AMP-versiot verkkosivustosi tärkeimmistä sivuista, kuten etusivusta, blogipostauksista ja tuotesivuista. Näiden sivujen tulisi olla yksinkertaisia, nopeita ja sisältää vain olennaiset tiedot.

2. Tarkista sivuston nopeus

AMP-sivujen tarkoitus on parantaa sivuston latausnopeutta, joten varmista, että sivustosi on optimoitu ja latautuu nopeasti. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten Google PageSpeed Insights, testatakseen sivustosi nopeuden ja saadaksesi vinkkejä sen parantamiseksi.

3. Testaa sivustosi mobiililaitteilla

Testaa sivustosi AMP-versiot erilaisilla mobiililaitteilla varmistaaksesi, että ne näyttävät hyviltä ja latautuvat nopeasti kaikilla laitteilla. Varmista myös, että kaikki toiminnot ja linkit toimivat oikein.

Näillä ohjeilla voit hyödyntää AMP-sivuja ja parantaa verkkosivustosi käyttäjäkokemusta. Muista seurata sivustosi suorituskykyä ja tehdä tarvittavia muutoksia parantaaksesi sivuston nopeutta ja käytettävyyttä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.