Untitled-3

Mitä ovat avoimet grafiikat (Open Graph) ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat avoimet grafiikat (Open Graph) ja kuinka niitä käytetään?

Mikä on Open Graph?

Open Graph on protokolla, joka mahdollistaa verkkosivujen sisällön jakamisen sosiaalisissa medioissa. Se on kehitetty Facebookin toimesta ja se mahdollistaa sivuston sisällön esittämisen houkuttelevalla tavalla, kun sitä jaetaan esimerkiksi Facebookissa.

Miten Open Graphia käytetään?

Jotta sivuston sisältö saadaan esitettyä oikein sosiaalisessa mediassa, tulee sivuston HTML-koodiin lisätä Open Graph -merkinnät. Nämä merkinnät sisältävät muun muassa meta-tiedot, kuten sivuston nimen, kuvauksen ja kuvan. Näiden avulla some-algoritmit osaavat muodostaa houkuttelevan esityksen ja käyttäjä saa paremman käsityksen ja kiinnostuu enemmän jaettavasta sisällöstä.

Mikä on hyöty Open Graphin käytöstä?

Kun sivustolla käytetään Open Graph -merkintöjä, se voi parantaa sisällön löydettävyyttä sosiaalisissa medioissa ja houkutella enemmän kävijöitä sivustolle. Lisäksi oikein muotoillut Open Graph -merkinnät voivat auttaa parantamaan sivuston kävijäliikennettä ja näkyvyyttä verkossa.

Open Graphin käyttö on siis tärkeä osa sosiaalisen median markkinointia ja sisällön jakamista verkossa. Kannattaa siis tutustua tarkemmin Open Graphin käyttöön ja hyödyntää sitä osana sivuston kehitystä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.