Untitled-3

Mitä ovat canonical-URL:t ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat canonical-URL:t ja kuinka niitä käytetään?

Mikä on canonical-URL?

Canonical-URL on HTML-sivun elementti, joka kertoo hakukoneille, mikä on sivun alkuperäinen URL-osoite. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun samasta sisällöstä on useita eri versioita eri URL-osoitteissa.

Miksi canonical-URL:t ovat tärkeitä?

Canonical-URL:t auttavat hakukoneita ymmärtämään, mikä versio sivun sisällöstä on se tärkein ja alkuperäinen. Tällä tavoin varmistetaan, että oikea versio saa ansaitsemansa näkyvyyden hakutuloksissa.

Kuinka käyttää canonical-URL:a?

Jotta voit käyttää canonical-URL:a, lisää <link rel="canonical" href="https://www.esimerkkisivusto.fi/alkuperainen-sivu/"> sivusi HTML-koodiin. Korvaa esimerkkisivusto ja alkuperäinen sivu omalla sivustollasi ja sivun URL-osoitteella.

On tärkeää varmistaa, että kaikki muut versiot samasta sisällöstä ohjataan kohti canonical-URL:aa esimerkiksi käyttämällä uudelleenohjausohjeita tai rel="canonical" linkkejä.

Johtopäätös

Canonical-URL:t ovat hyödyllisiä työkaluja verkkosivustojen optimoinnissa ja hakukonenäkyvyyden parantamisessa. Muista käyttää niitä oikein varmistaaksesi, että sivusi saavat ansaitsemansa näkyvyyden hakutuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.