Untitled-3

Mitä ovat kanoniset URL-osoitteet (canonical URLs)?

Mitä ovat kanoniset URL-osoitteet (canonical URLs)?

Kanoniset URL-osoitteet selkeyttävät verkkosivuston sisältöä

Kanoniset URL-osoitteet ovat tärkeä osa hakukonenäkyvyyden parantamista verkkosivustoilla. Ne auttavat selkeyttämään, mikä URL-osoite on pääsyväline tiettyyn sisältöön, vaikka saman sisällön voisi löytää useammalta eri URL-osoitteelta. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun saman sisällön löytää sekä www- että ei-www-prefiksillä varustetuilla osoitteilla.

Miksi kanonisia URL-osoitteita tarvitaan?

Kanoniset URL-osoitteet auttavat hakukoneita ymmärtämään, mikä versio tietyestä sisällöstä on ensisijainen ja tärkein. Näin varmistetaan, että hakukoneet eivät rankaise verkkosivustoa eri URL-osoitteiden dublikaattisisällöstä.

Kuinka kanonisia URL-osoitteita käytetään?

Kanoninen linkki lisätään verkkosivuston HTML-koodiin seuraavalla tavalla:

<link rel="canonical" href="https://www.pbt.fi/esitys/canoncial-example/">

Tässä esimerkissä kanoninen URL-osoite ohjaa hakukoneita kohteeseen ”https://www.pbt.fi/esitys/canonical-example/”.

Kokonaisuudessaan kanoniset URL-osoitteet ovat tärkeä työkalu verkkosivuston hakukonenäkyvyyden parantamisessa ja sisällön selkeyttämisessä. Niiden oikea käyttö auttaa välttämään duplikaattisisällön ongelmia ja varmistaa, että oikea sisältö indeksoidaan ja sijoittuu hakutulossivuilla asianmukaisesti.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.