Untitled-3

Mitä ovat klikkauslämmittimet (click heatmaps) ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat klikkauslämmittimet ja kuinka niitä käytetään?

Mikä on klikkauslämmitin?

Klikkauslämmitin (eli click heatmap) on työkalu, joka analysoi sivuston kävijöiden klikkauskäyttäytymistä. Se tallentaa ja visualisoi kävijöiden klikkaukset eri sivuston osissa, kuten linkeissä, nappeissa ja kuvissa. Näin saadaan selville, mitkä osat sivustosta ovat kävijöiden suosiossa ja missä kohdissa he eniten klikkailevat.

Kuinka klikkauslämmitintä käytetään?

Klikkauslämmitintä käytetään yleensä verkkosivustojen tai sovellusten käyttöliittymän optimoinnissa. Analysoimalla klikkauskarttoja voidaan selvittää esimerkiksi, missä kohdissa kävijät useimmiten klikkaavat, missä kohdissa he eivät klikkaa lainkaan ja missä kohdissa he saattavat olla hämmentyneitä.

Klikkauslämmittimiä voidaan hyödyntää esimerkiksi A/B-testauksessa, jossa verrataan eri versioita sivustosta toisiinsa ja katsotaan, mitkä muutokset lisäävät klikkauksia. Lisäksi klikkauslämmittimiä voidaan käyttää myös mobiilisovellusten suunnittelussa, jotta varmistetaan, että käyttäjät löytävät helposti haluamansa toiminnot.

Yhteenveto

Klikkauslämpökartat ovat hyödyllinen työkalu verkkosivustojen ja sovellusten käyttöliittymän optimoinnissa. Ne tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten käyttäjät toimivat sivustolla ja auttavat parantamaan käyttäjäkokemusta. Muista kuitenkin ottaa huomioon myös muita analytiikkatyökaluja ja käyttäjätestauksen tuloksia kokonaisvaltaisen käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.