Untitled-3

Mitä ovat sisällön syndikointi (content syndication)?

Mitä ovat sisällön syndikointi (content syndication)?

Sisällön syndikointi on prosessi, jossa sisältöä jaetaan ja levitetään eri verkkosivustoille, julkaisijoille ja sidosryhmille. Tämä tapahtuu yleensä automaattisesti käyttämällä erilaisia teknologioita ja protokollia, kuten RSS-syötteitä.

Miksi sisällön syndikointi on tärkeää?

Sisällön syndikointi on tärkeä osa digitaalista markkinointistrategiaa, koska se mahdollistaa sisällön laajemman näkyvyyden ja tavoittaa uusia yleisöjä. Lisäksi se auttaa parantamaan hakukonenäkyvyyttä ja lisäämään liikennettä verkkosivustolle.

Miten sisällön syndikointi toimii?

Sisällön syndikointi tapahtuu yleensä siten, että julkaisija luo sisältöä, kuten blogipostauksen tai uutisen, ja jakaa sen eri kanaville ja verkostoille. Tämä voi tapahtua esimerkiksi jakamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa, lähettämällä uutiskirjeitä tai käyttämällä RSS-syötteitä.

Esimerkki sisällön syndikoinnista:


channel->item as $item) {
echo '

' . $item->title . '

';
echo '

' . $item->description . '

';
}
?>

Yllä olevassa esimerkissä PHP-koodi hakee RSS-syötteen esimerkkiblogista ja esittää sen HTML-muodossa sivustolla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sisällön syndikointi on hyödyllinen tapa jakaa ja levittää sisältöä laajemmalle yleisölle. Se auttaa parantamaan näkyvyyttä, lisäämään liikennettä ja edistämään digitaalista markkinointia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.