Untitled-3

Mitä ovat SSL/TLS-suojaus ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

Mitä ovat SSL/TLS-suojaus ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

SSL (Secure Sockets Layer) ja sen seuraaja TLS (Transport Layer Security) ovat protokollia, joita käytetään tietoliikenteen salaukseen internetissä. SSL/TLS-suojaus varmistaa, että data siirretään turvallisesti käyttäjän ja verkkosivuston välillä, jolloin kolmannet osapuolet eivät voi vakoilla tai muokata tietoja. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi verkkokaupoille ja muille sivustoille, joilla käsitellään henkilökohtaisia tietoja.

Miksi SSL/TLS-suojaus on tärkeä SEO:lle?

Huhtikuusta 2015 Google on ottanut huomioon SSL-sertifikaatin käytön sivuston hakukonenäkyvyyttä arvioitaessa. Tämä tarkoittaa, että sivustot, jotka käyttävät SSL/TLS-suojausta, saavat paremman sijoituksen hakutuloksissa verrattuna niihin, jotka eivät käytä suojattua yhteyttä. Tämä muutos on osa Google’n pyrkimystä parantaa verkkoturvallisuutta ja rohkaista verkkosivustojen omistajia suojaamaan käyttäjätietoja paremmin.

Kuinka asentaa SSL/TLS-suojaus ja mitä sen käyttö edellyttää?

SSL/TLS-sertifikaatin voi hankkia verkkotunnukseen joko maksulliselta palveluntarjoajalta tai joissain tapauksissa ilmaiseksi esimerkiksi Let’s Encrypt -palvelun kautta. Sertifikaatin asentaminen vaatii hieman teknistä osaamista, ja se vaatii yleensä myös pientä muutosta sivuston asetuksissa. Voit tarkistaa sivustosi SSL-sertifikaatin tilan esimerkiksi verkkosivustojen työkaluilla kuten SSL Labs:n SSL Testillä.

Johtopäätös

SSL/TLS-suojaus on tärkeä osa verkkoturvallisuutta ja sillä on merkittävä vaikutus myös hakukonenäkyvyyteen. Suojaus parantaa sivuston luotettavuutta ja käyttäjien yksityisyydensuojaa, mikä puolestaan voi lisätä sivuston kävijämääriä ja parantaa konversioprosentteja. Siksi on suositeltavaa, että kaikki verkkosivustot siirtyvät käyttämään SSL/TLS-suojausta mahdollisimman pian.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.