Untitled-3

Evaluating SEO Impact

Arvioi hakukoneoptimoinnin vaikutusta

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi (SEO) on prosessi, jossa verkkosivuja optimoidaan niiden näkyvyyden parantamiseksi hakukoneissa. Tavoitteena on parantaa sivustojen sijoitusta hakutuloksissa ja siten houkutella enemmän kävijöitä.

Miten arvioida hakukoneoptimoinnin vaikutusta?

1. Seurataan hakukoneiden liikennettä: Tärkeää on seurata hakukoneliikenteen määrää ja laatua verkkosivuilla. Analytiikkatyökalujen avulla voidaan tarkkailla, mitkä hakusanat tuovat eniten liikennettä sivustolle.

2. Seurataan konversioprosenttia: Konversioprosentti kertoo, kuinka suuri osa sivuston kävijöistä suorittaa halutut toimenpiteet, kuten ostoksen tekemisen tai yhteydenottopyynnön lähettämisen.

3. Vertaillaan hakukoneiden sijoituksia: Tärkeää on seurata, miten verkkosivujen sijoitukset muuttuvat hakutuloksissa eri hakusanoilla. Parantuneet sijoitukset voivat johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen ja parempiin tuloksiin.

Kuinka hyödyntää arviointitietoja?

Hakukoneoptimoinnin vaikutusta arvioimalla ja analysoimalla voidaan tunnistaa ja korjata kehityskohteita. Seurantatiedon avulla voidaan tehdä päätöksiä esimerkiksi sisällön optimoinnista tai linkkien hankinnasta. Näin varmistetaan, että hakukoneoptimointi tukee liiketoiminnan tavoitteita ja lisää verkkosivujen näkyvyyttä ja tehokkuutta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.