Untitled-3

Kuinka käyttää JSON-LD:ta structured datan merkitsemiseen?

Kuinka käyttää JSON-LD:ta strukturoitujen tietojen merkitsemiseen?

Mikä on JSON-LD?

JSON-LD (JSON Linked Data) on JSON-formaatin laajennus, joka on suunniteltu strukturoitujen tietojen esittämiseen verkkosivuilla. Se tarjoaa yksinkertaisen ja standardoidun tavan sisällyttää tietoja sivuston koodiin siten, että hakukoneet ja muut palvelut voivat helposti ymmärtää niitä.

Miksi JSON-LD on tärkeä?

JSON-LD auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin sivuston sisältöä ja siten parantaa näkyvyyttä hakutuloksissa. Se mahdollistaa myös rikkaampien hakutulosten näyttämisen, kuten tähtiluokitusten ja hintojen.

Kuinka käyttää JSON-LD:ta?

JSON-LD:n käyttö on melko yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain lisätä JSON-LD -lohko sivustosi koodiin ja täyttää se tarvittavilla tiedoilla. Esimerkiksi:Lopuksi

Käyttämällä JSON-LD:tä strukturoitujen tietojen merkitsemiseen voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa ja tarjota käyttäjille rikkaamman hakutuloksen. Muista aina tarkistaa JSON-LD -lohkosi oikeellisuus esimerkiksi Google Search Console -työkalulla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.