Untitled-3

Kuinka optimoida kuvat SEO:ta varten?

Kuinka optimoida kuvat SEO:ta varten?

Mikä on kuvien optimointi SEO:ta varten?

Kuvat ovat tärkeä osa verkkosivuja, mutta niiden lisääminen saattaa hidastaa sivuston latautumisaikaa. Kuvien optimointi SEO:ta varten tarkoittaa kuvien pienentämistä ja pakkaamista niin, että ne eivät hidasta sivuston latautumista mutta ovat silti laadukkaita.

Miten optimoida kuvat SEO:ta varten?

1. Käytä oikeaa formaattia: Käytä kuvissa oikeaa formaattia, kuten JPEG tai PNG, ja vältä raskaita formaatteja kuten BMP.
2. Pakkaa kuvat oikein: Käytä kuvien pakkaamiseen oikeaa työkalua, jotta kuvat eivät ole liian suuria mutta säilyttävät silti laadun.
3. Lisää alt-teksti: Muista lisätä kuhunkin kuvaan kuvaava alt-teksti, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään kuvan sisällön.
4. Älä unohda kuvan nimeä: Anna kuvalla kuvaava nimi, joka sisältää relevantteja avainsanoja.
5. Sijoita kuvat oikein: Asettele kuvat sivustolla mahdollisimman informatiivisille ja relevantille paikoille.

Mitä hyötyjä kuvien optimoinnista on SEO:lle?

– Nopeampi sivuston latautuminen: Kun kuvat on optimoitu oikein, sivuston latautuminen on nopeampaa, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja SEO:ta.
– Parempi käyttäjäkokemus: Laadukkaat ja informatiiviset kuvat parantavat käyttäjäkokemusta ja saavat käyttäjät viipymään sivustolla pidempään.
– Korkeammat hakukonenäkyvyydet: Optimoidut kuvat auttavat hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä paremmin ja voivat parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä.
– Lisää liikennettä: Optimoidut kuvat voivat houkutella enemmän kävijöitä sivustollesi, mikä voi johtaa korkeampaan liikenteeseen ja potentiaalisiin asiakkaisiin.

Kun optimoit kuvat SEO:ta varten, varmista että noudatat yllämainittuja vinkkejä ja huomioit käyttäjäystävällisyyden sekä hakukonenäkyvyyden.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.