Untitled-3

Kuinka segmentoin käyttäjiä Google Analyticsissa?

Kuinka segmentoida käyttäjiä Google Analyticsissa?

Mikä on käyttäjäsegmentointi?

Käyttäjäsegmentointi on tärkeä osa markkinointianalytiikkaa ja se auttaa ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä verkkosivustolla. Google Analytics tarjoaa mahdollisuuden luoda erilaisia segmenttejä, joiden avulla voidaan tarkastella tiettyyn ryhmään kuuluvien käyttäjien toimintaa.

Kuinka luoda segmenttejä Google Analyticsissa?

1. Mene Google Analytics -tilillesi ja valitse haluamasi verkkosivusto.
2. Siirry vasemman yläkulman valikosta ”Käyttäjätiedot” ja valitse ”Segmentit”.
3. Valitse ”Uusi segmentti” ja aloita segmentin luominen.
4. Voit valita erilaisia ehtoja ja parametreja, kuten käyttäjän maan, käyttöjärjestelmän tai verkkoliikenteen lähteen perusteella.
5. Voit myös yhdistellä erilaisia ehtoja ja parametreja luodaksesi tarkemman segmentin.
6. Kun olet valmis, tallenna segmentti ja voit käyttää sitä raporteissa.

Mitä hyötyä segmentoinnista on?

Segmentoinnin avulla voit tarkastella eri käyttäjäryhmiä erikseen ja saada parempaa tietoa siitä, miten eri käyttäjät käyttäytyvät verkkosivustollasi. Voit esimerkiksi verrata eri markkinointikanavien kautta tulleiden käyttäjien käyttäytymistä tai tarkastella mobiililaitteilla tai tietokoneilla sivustolla vierailevien käyttäjien eroja.

Segmentointi auttaa myös tunnistamaan vahvuuksia ja heikkouksia markkinointitoimenpiteissä sekä kohdentamaan markkinointia tehokkaammin eri kohderyhmille.

Yhteenveto

Google Analyticsin käyttäjäsegmentointi on tehokas työkalu markkinoinnin optimointiin ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Luo erilaisia segmenttejä ja tarkastele tarkemmin eri käyttäjäryhmien toimintaa verkkosivustollasi. Segmenteistä saatava data auttaa tekemään parempia päätöksiä ja parantamaan sivuston suorituskykyä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.