Untitled-3

Kuinka usein minun pitäisi päivittää sisältöäni?

Kuinka usein minun pitäisi päivittää sisältöäni?

Miksi sisällön päivittäminen on tärkeää?

Sisällön päivittäminen on tärkeä osa verkkosivustojen ja muiden digitaalisten kanavien ylläpitoa. Tuore ja ajantasainen sisältö houkuttelee kävijöitä sekä parantaa hakukonenäkyvyyttä. Lisäksi päivitetty sisältö antaa yrityksestä luotettavan ja ammattimaisen kuvan.

Kuinka usein tulisi päivittää sisältöä?

Usein kuultu suositus on päivittää sisältöä säännöllisesti ja usein. Kuitenkin sopiva päivitystiheys voi vaihdella sen mukaan, minkä tyyppistä sisältöä tuotat. Esimerkiksi uutissivustot päivittävät sisältöä useita kertoja päivässä, kun taas evergreen-sisältöä kuten oppaita voi päivittää harvemmin.

  • Päivittäin tai useita kertoja viikossa: Uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat
  • Viikoittain tai kuukausittain: Blogikirjoitukset ja artikkelit
  • Kuukausittain tai kvartaaleittain: Evergreen-sisällöt ja oppaat

Mitä asioita tulisi päivittää?

Päivitettäviä asioita voivat olla esimerkiksi sisällön faktatiedot, kuvat, otsikot, metatiedot sekä linkit. Voit myös päivittää vanhentunutta tai epäajankohtaista sisältöä tuomalla uusia näkökulmia ja päivityksiä.

Mitä hyötyä päivittämisestä on?

Sisällön päivittäminen parantaa hakukonenäkyvyyttä, houkuttelee uusia kävijöitä sekä auttaa säilyttämään nykyiset lukijat. Lisäksi ajantasainen sisältö voi lisätä sitoutuneisuutta ja luottamusta kävijöiden keskuudessa.

Jokaisen sisällöntuottajan tulisi siis harkita oman sisällön päivittämistä säännöllisesti ja pitää huolta siitä, että se pysyy tuoreena ja ajankohtaisena.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.