Untitled-3

Kuinka voin käyttää WebP-kuvia verkkosivustollani?

Kuinka voin käyttää WebP-kuvia verkkosivustollani?

WebP on Googlen kehittämä kuvapakkausmuoto, joka tarjoaa paremman kuvanlaadun pienemmällä tiedostokoolla verrattuna perinteisiin kuvamuotoihin, kuten JPG ja PNG. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon verkkosivustojen käyttäjille, jotka haluavat nopeuttaa sivujensa latausaikoja parantamatta kuvanlaatua.

Miksi käyttää WebP-kuvia?

WebP-kuvat ovat erityisen hyödyllisiä verkkosivustoille, jotka sisältävät paljon kuvia tai tarvitsevat nopeaa latausnopeutta. WebP tukee läpinäkyviä taustoja ja animaatioita, mikä tekee siitä monipuolisen vaihtoehdon erilaisille sivuille.

Kuinka muuntaa kuvat WebP-formaattiin?

Voit muuntaa kuvat WebP-formaattiin käyttämällä erilaisia verkkotyökaluja tai kuvankäsittelyohjelmia, kuten Photoshop tai GIMP. Voit myös käyttää verkkosivustojen tarjoamia työkaluja, kuten Squoosh tai TinyPNG.

Kuinka näyttää WebP-kuvia verkkosivustolla?

Jotta WebP-kuvat näkyisivät verkkosivustollasi oikein, sinun on varmistettava, että selaimet tukevat tätä formaattia. Useimmat suositut selaimet, kuten Chrome, Firefox ja Edge, tukevat WebP-formaattia, mutta Internet Explorer saattaa vaatia lisätoimenpiteitä. Voit varmistaa tuen lisäämällä fallback-koodin, joka näyttää JPG- tai PNG-version kuvasta niille selaimille, jotka eivät tue WebP:tä.

Kokeile rohkeasti käyttää WebP-kuvia verkkosivustollasi ja huomaa nopeutuneet latausajat sekä parempi kuvanlaatu!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.