Untitled-3

Mikä on dofollow-linkki?

Mikä on dofollow-linkki?

Dofollow-linkki on linkki verkkosivulta toiselle, joka ohjaa kävijän sivulta toiselle ja samalla siirtää myös hakukoneiden arvioivan voiman (linkkivoiman) siirtämällä linkkien kautta myös sivun auktoriteettia. Dofollow-linkit auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustojen keskinäisiä suhteita ja antavat merkittävää hyötyä sivuston maineelle ja näkyvyydelle hakutuloksissa.

Mitä on nofollow-linkki?

Nofollow-linkki on linkki, joka ohjaa kävijän sivulta toiselle ilman, että linkki siirtää linkkivoimaa tai auktoriteettia. Nofollow-attribuutti lisätään linkkiin koodin avulla (rel="nofollow"), jolloin hakukoneet eivät seuraa kyseistä linkkiä. Yleensä nofollow-linkit käytetään esimerkiksi sponsoroiduissa sisällöissä, mainoksissa ja muissa tilanteissa, joissa ei haluta siirtää linkkivoimaa sivustolta toiselle.

Miksi dofollow- ja nofollow-linkit ovat tärkeitä?

Dofollow- ja nofollow-linkkien käyttäminen on tärkeää hakukoneoptimoinnissa ja sivuston maineen rakentamisessa. Dofollow-linkit auttavat parantamaan sivuston näkyvyyttä hakukonetuloksissa ja lisäävät sivuston auktoriteettia. Nofollow-linkit taas auttavat estämään sivuston maineen laskemista epäilyttävien tai ei-toivottujen linkkien kautta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että dofollow- ja nofollow-linkit ovat olennainen osa hakukoneoptimointia ja niiden oikea käyttö auttaa parantamaan sivuston näkyvyyttä ja mainetta verkossa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.