Untitled-3

Mikä on sivun auktoriteetti (page authority) ja kuinka sitä parannetaan?

Mikä on sivun auktoriteetti ja kuinka sitä parannetaan?

Mikä on sivun auktoriteetti?

Sivun auktoriteetti (page authority) on Moz-yhtiön kehittämä mittari, joka arvioi verkkosivun luotettavuutta ja merkityksellisyyttä hakukoneiden silmissä. Sivun auktoriteetti pohjautuu erilaisiin tekijöihin, kuten linkkien laatuun, sisällön laatuun ja sivuston kävijämääriin.

Kuinka parantaa sivun auktoriteettia?

Sivun auktoriteetin parantaminen vaatii johdonmukaista ja pitkäjänteistä työtä. Alla muutamia vinkkejä sivun auktoriteetin parantamiseen:

  1. Luo laadukasta ja merkityksellistä sisältöä: Jatkuvasti päivitetty ja hyödyllinen sisältö houkuttelee linkityksiä ja lisää sivun auktoriteettia.
  2. Rakenna laadukkaita linkkejä: Valvo linkkien laatuja ja keskity linkkiä rakentamaan sivustoille, joilla on jo korkea auktoriteetti.
  3. Optimoi tekniset ratkaisut: Huolehdi, että sivustosi tekniset ratkaisut ovat kunnossa, sillä ne vaikuttavat myös sivun auktoriteettiin.
  4. Kasvata sivuston kävijämääriä: Hakukoneet arvostavat sivustoja, joilla on paljon kävijöitä, joten pyri houkuttelemaan enemmän kävijöitä sivustollesi.

Yhteenveto

Sivun auktoriteetti on tärkeä mittari hakukoneoptimoinnissa ja sen parantaminen vaatii pitkäjänteistä työtä eri osa-alueilla kuten sisällön laadussa, linkkien hankinnassa ja teknisissä ratkaisuissa. Seuraamalla edellä mainittuja vinkkejä voit parantaa sivun auktoriteettia ja siten nostaa sivustosi näkyvyyttä hakukonetuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.