Untitled-3

Mitä on sisällön uudelleenkäyttö (content repurposing)?

Mitä on sisällön uudelleenkäyttö (content repurposing)?

Mikä on sisällön uudelleenkäyttö?

Sisällön uudelleenkäyttö, englanniksi content repurposing, on prosessi, jossa olemassa olevaa sisältöä muokataan ja käytetään uudelleen eri muodoissa ja eri kanavissa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi muuttamalla blogipostaus podcastiksi, videoksi tai infografiaksi. Sisällön uudelleenkäyttö mahdollistaa alkuperäisen sisällön hyödyntämisen uudelleen eri yleisöille ja eri tarkoituksiin.

Miksi sisällön uudelleenkäyttö on tärkeää?

Sisällön uudelleenkäyttö auttaa hyödyntämään jo olemassa olevaa sisältöä tehokkaammin ja laajemmin. Se säästää aikaa ja resursseja, kun ei tarvitse luoda jokaista sisältöä täysin alusta alkaen. Lisäksi uudelleenkäyttö mahdollistaa alkuperäisen sisällön saattamisen eri kanavissa eri yleisöjen saataville, mikä voi laajentaa sisällön näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Miten sisällön uudelleenkäyttöä voi hyödyntää?

Sisällön uudelleenkäyttöä voi hyödyntää esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  1. Muuntaa blogipostaukset podcasteiksi tai videoiksi
  2. Luoda infografiikoita tai kuvituksia olemassa olevasta tekstisisällöstä
  3. Jakaa vanhaa sisältöä uudelleen sosiaalisessa mediassa eri muodoissa ja eri aikoina

Yhteenveto

Sisällön uudelleenkäyttö eli content repurposing on tehokas tapa hyödyntää jo olemassa olevaa sisältöä uudelleen eri muodoissa ja eri kanavissa. Tämä auttaa säästämään aikaa ja resursseja sekä laajentamaan alkuperäisen sisällön vaikuttavuutta eri yleisöjen keskuudessa. Ole rohkea muokkaamaan ja jakamaan sisältöäsi uudelleen saadaksesi siitä enemmän irti!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.