Untitled-3

Mitä ovat SSL-sertifikaatit ja miksi ne ovat tärkeitä?

Mitä ovat SSL-sertifikaatit ja miksi ne ovat tärkeitä?

SSL-sertifikaatit ovat tietoturvaprotokollia, jotka mahdollistavat salatun yhteyden verkkosivustojen ja käyttäjien välillä. SSL (Secure Sockets Layer) on salausprotokolla, joka varmistaa, että tietoja siirretään turvallisesti verkon yli. Tämä pitää huolta siitä, että esimerkiksi luottokorttitiedot ja muut arkaluontoiset tiedot pysyvät suojattuna.

Miksi SSL-sertifikaatit ovat tärkeitä?

SSL-sertifikaatit ovat tärkeitä useista syistä:

  • Ne varmistavat turvallisen tietojen siirron verkon yli
  • Ne lisäävät luottamusta verkkosivustoa kohtaan käyttäjien keskuudessa
  • Ne auttavat estämään tietomurtoja ja identiteettivarkauksia

Mitä tapahtuu ilman SSL-sertifikaattia?

Ilman SSL-sertifikaattia verkkosivuston ja käyttäjän välillä siirrettävät tiedot ovat avoimesti nähtävillä ulkopuolisille. Tämä tarkoittaa sitä, että arkaluontoiset tiedot, kuten salasanat ja luottokorttitiedot, voivat joutua väärässä käytössä.

Miten saan SSL-sertifikaatin?

SSL-sertifikaatin saaminen vaatii usein verkkosivuston omistajan rekisteröitymisen ja todentamisen sertifikaattitarjoajan kanssa. Sertifikaatin hankkimisessa avustavat myös monien web-hosting-palveluiden tarjoajat.

Ole hyvä ja varmista, että verkkosivustollasi on aktiivinen SSL-sertifikaatti turvaamassa tietojen siirtoa ja pitämässä käyttäjäsi turvassa!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.