Untitled-3

Mitä ovat ulkoiset linkit (external links) ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

Mitä ovat ulkoiset linkit ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

Ulkoiset linkit selitettynä

Ulkoiset linkit ovat linkkejä, jotka vievät käyttäjän verkkosivustolta toiselle verkkosivustolle. Ne voivat olla esimerkiksi linkkejä muihin aiheeseen liittyviin artikkeleihin, referensseihin tai resursseihin. Ulkoiset linkit ovat tärkeitä, koska ne antavat signaaleja hakukoneille verkkosivuston relevanssista ja luotettavuudesta.

Ulkoisten linkkien vaikutus SEO:hon

Ulkoisten linkkien määrällä ja laadulla on suuri merkitys verkkosivuston hakukonenäkyvyyteen eli SEO:hon. Hakukoneet pitävät hyvin sijoitettuja ja laadukkaita ulkoisia linkkejä merkkinä siitä, että verkkosivusto on luotettava ja sisällöltään arvokas. Tämä voi auttaa parantamaan sivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Esimerkki ulkoisesta linkistä:
Esimerkkisivusto

Miten hyödyntää ulkoisia linkkejä SEO:ssa?

– Hanki laadukkaita ja relevantteja ulkoisia linkkejä alan luotettavilta verkkosivustoilta
– Varmista, että ulkoiset linkit ovat luontevasti osa sivuston sisältöä eivätkä vaikuta epäilyttäviltä
– Tarkkaile ulkoisten linkkien määrää ja laadullista profiilia säännöllisesti ja pyri parantamaan niitä tarvittaessa

Ulkoiset linkit ovat siis tärkeä osa verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä ja niiden hyödyntäminen voi auttaa parantamaan sivuston SEO:a. Muista kuitenkin, että laatu on tärkeämpää kuin määrä, joten panosta laadukkaisiin ulkoisiin linkkeihin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.