Untitled-3

SSL Certificate

SSL-sertifikaatti: Mitä se on ja miksi se on tärkeä?

SSL-sertifikaatti (Secure Socket Layer) on pieni tiedosto, joka salaa tietoliikenteen verkkosivuston ja sen käyttäjien välillä. Se varmistaa, että tietoja ei voida lukea tai muuttaa kolmansien osapuolten toimesta. SSL-sertifikaatti on tärkeä osa verkkoturvallisuutta ja se on erityisen tärkeä esimerkiksi verkko-ostosten tekemisessä.

Miksi SSL-sertifikaatti on tärkeä?

  • Suojaa käyttäjien tietoja
  • Luo luottamusta kävijöihin
  • Parantaa hakukonenäkyvyyttä

Miten saan SSL-sertifikaatin?

SSL-sertifikaatin voi hankkia webhotellin kautta tai suoraan sertifikaatteja myyviltä yrityksiltä. On myös olemassa ilmaisia SSL-sertifikaatteja tarjoavia palveluita, kuten Let’s Encrypt.

Kun verkkosivusto on varustettu SSL-sertifikaatilla, selaimen osoitepalkin edessä näkyy lukko-symboli ja osoite alkaa https:// – muodossa. Tämä kertoo käyttäjälle, että yhteys on turvattu ja tietojen siirto on salattu.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SSL-sertifikaatti on välttämätön osa nykyaikaista verkkoturvallisuutta. Sen avulla käyttäjien tietoturva suojataan ja he voivat surffailla turvallisin mielin internetissä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.