Untitled-3

Mikä on hakusanan kannibalismi (keyword cannibalization)?

Mikä on hakusanan kannibalismi (keyword cannibalization)?

Mikä on hakusanan kannibalismi?

Hakusanan kannibalismi eli keyword cannibalization tarkoittaa tilannetta, jossa eri sivuston sisällöt kilpailevat keskenään samoista hakusanoista hakukoneiden tulossivuilla.

Miksi hakusanan kannibalismi on haitallista?

Kun sivusto kärsii hakusanan kannibalismista, se voi johtaa siihen, että sivuston eri sivut kilpailevat keskenään samasta sijoituksesta hakutuloksissa. Tämä voi heikentää sivuston näkyvyyttä hakukoneissa ja vähentää liikennettä sivustolla.

Miten välttää hakusanan kannibalismi?

Yksi tapa välttää hakusanan kannibalismia on tehdä perusteellista avainsanatutkimusta ja optimoida sivuston eri osiot eri hakusanoille. Lisäksi kannattaa huolehtia siitä, että sisällöt ovat uniikkeja ja tarjoavat lisäarvoa kävijöille.

On myös tärkeää seurata sivuston analytiikkaa ja hakukonetuloksia aktiivisesti, jotta mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa ja niihin voidaan reagoida tehokkaasti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hakusanan kannibalismi on ilmiö, joka voi haitata sivuston hakukonenäkyvyyttä. Sen välttämiseksi on tärkeää tehdä perusteellista avainsanatutkimusta ja optimointia sekä seurata sivuston analytiikkaa aktiivisesti.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.