Untitled-3

Mitä ovat 301-uudelleenohjaukset ja milloin niitä tulisi käyttää?

Mitä ovat 301-uudelleenohjaukset ja milloin niitä tulisi käyttää?

Mikä on 301-uudelleenohjaus?

301-uudelleenohjaus on HTTP-viesti, joka kertoo selaimelle tai hakukoneelle, että tietyllä verkkosivulla tapahtuu pysyvä ohjaus toiseen sivuun. Tämä tarkoittaa sitä, että kun käyttäjä vierailee alkuperäisellä sivulla, hän automaattisesti ohjataan uudelle sivulle. 301-koodi kertoo myös hakukoneille, että alkuperäinen sivu on nyt siirretty pysyvästi uuteen osoitteeseen.

Milloin tulisi käyttää 301-uudelleenohjauksia?

301-uudelleenohjauksia tulisi käyttää silloin, kun verkkosivun URL muuttuu pysyvästi. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi:

  • Sivuston uudelleenjärjestelyt ja siirrot
  • Vanhan verkkosivun korvaaminen uudella sivulla
  • Verkkokaupan tuotteen poistaminen tai siirtäminen

On tärkeää käyttää 301-uudelleenohjauksia oikeissa tilanteissa, jotta varmistetaan käyttäjäystävällinen kokemus ja säilytetään sivuston hakukonenäkyvyys. Väärin toteutettu uudelleenohjaus voi aiheuttaa käyttäjäpolun rikkoutumisen ja haitata hakukonenäkyvyyttä.

Jos olet epävarma siitä, milloin ja miten käyttää 301-uudelleenohjauksia, kannattaa ottaa yhteyttä verkkosivustojen asiantuntijaan tai SEO-asiantuntijaan saadaksesi parhaan mahdollisen neuvon.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.